TO “Carirbod” predstavila prirodno i kulturno bogatstvo Dimitrovgrada na “Beogradskom manifestu”

Turistička organizacija “Caribrod” predstavila je bogato prirodno i kulturno nasleđe opštine Dimitrovgrad na 10. jubilarnom festivalu manifestacija, destinacija i degustacija “Beogradski manifest” koji je minulog vikenda održan na Kalemegdanu.

“Na Beogradskom manifestu predstavili smo kulturno-istorijsko nasleđe opštine Dimitrovgrad. Poseban akcenat stavili smo na promociju manifestacije “Dani Caribrodske šušenice”, a posetioci našeg štanda mogli su da probaju autentičan ukus šušenice. Takođe, predstavili smo i ugostiteljsko-smeštajne kapacitete na teritoriji čitave opštine, kao i druge manifestacije koje se održavaju u našem gradu. U okviru Manifest bazara učestvovala su dva naša proizvođača, a to su “Vinarija Našto” i “Dalvita” koja proizvodi sok od pečuraka. Posećenost je bila odlična, tako da smo veoma zadovoljni celokupnim utiskom sa ovog festivala”, kazala je za FAR Marija Stavrov Nackov, analitičar za unapređenje turističkog proizvoda.

“Beogradski Manifest” je jedinstveni porodični festival na kome su bili ponuđeni zanimljivi sadržaji za sve generacije. Najveća zona festivala je „Aduti Srbije“, u kojoj je više od 30 opština iz Srbije na maštovit i kreativan način predstavilo svoje kulturno, istorijsko i gastronomsko bogatstvo uz programsko predstavljanje na centralnoj festivalskoj bini. U okviru zone „Stvaran svet oko nas“ gosti iz regiona predstavili su svoju turističku ponudu, ali i autentične nacionalne specijalitete.

Još od prvog izdanja “Beogradskog Manifesta” cilj organizatora je da posetiocima na jedan jedinstven i kreativan način, na početku letnje turističke sezone, predstave na jednom mestu brojne destinacije i manifestacije, ali i da omoguće posetiocima da dožive deo atmosfere sa najzanimljivijih mesta koje mogu da posete tokom godišnjeg odmora.

A. Todorov

Foto: Turistička organizacija “Caribrod”

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar