Izuzetan uspeh mladih muzičara iz Dimitrovgrada, Babušnice i Pirota na takmičenju u Vranju

Učenici muzičke škole “Dr. Dragutin Gostuški” osvojili su ukupno deset nagrada na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista koje je minulog vikenda održano u Vranju.

Prvu nagradu u kategoriji klavirski duo osvojili su učenici Izdvojenog odeljenja u Dimitrovgradu Aleksa Jaovanović i Danica Arsov. U kategoriji solo učenice iz Dimitrovgrada Dunja Dimitrov, Dunja Milev, Darija Dimitrov i Nikolina Petrov osvojile se drugu nagradu, dok je Nikolaju Georgievu pripala treća nagrada. Ovi đaci su iz klase nastavnika klavira Miljane Antanasijević i Saše Aleksića.

Učenice Izdvojenog odeljenja u Babušnici iz klase nastavnika klavira Jovana Aškovića u kategoriji solo osvojile se tri nagrade. Dariji Dimitrijević je pripala druga, a Antoniji Ignjatović i Bojani Pejčić treća nagrada.

Uspešna je bila i učenica centralne škole u Pirotu Nevena Vacić koja je osvojila treću nagradu na ovom takmičenju. Ona je bila u klasi nastavnice klavira Irene Veljković, a od aprila je u klasi nastavnice klavira Ane Dede.

“Izuzetno sam zadovoljna postignutim rezultatima naših talentovanih učenika na takmičenju u Vranju. Oni sa svih takmičenja donose uspehe i nagrade i veoma se ponosimo njima, kao i nastavnicima koji sa našim đacima vredno i posvećeno rade”, rekla je za FAR direktorka škole Marija Mijalković.

Podsetimo, večeras u 18:00 sati u velikoj sali Centra za kulturu učenici Izdvojenog odeljenja u Dimitrovgradu održaće tradicionalni godišnji koncert, a prijemni ispit za upis dece u prvi razred muzićke škole biće održan 4. juna od 13:00 sati u prostorijama Osnovne škole “Hristo Botev”.

A. Todorov

Foto: Muzička škola “Dr. Dragutin Gostuški”

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar