VIDEO: Godišnji koncert učenika OMŠ “Dr Dragutin Gostuški”

Tridesetak učenika Osnovne mužičke škole “Dr Dragutin Gostuški” izdvojenog odeljenja u Dimitrovgradu nastupilo je sinoć u velikoj sali Centra za kulturu na tradicionalnom godišnjem koncertu povodom završetka školske godine. Na koncertu je učestvovao i hor Onovne škole “Hristo Botev” pod dirigentskom palicom Stojana Stojanova, kao i mališani iz predškolske ustanove “8. septembar”.

Publika je imala priliku da uživa u kompozicijama klasične muzike brojnih kompozitora koje su na sceni vešto izveli učenici ove muzičke škole. Godišnji koncert je kruna proteklog rada talentovanih đaka i vrednih profesora Miljane Antanasijević, Saše Aleksića, Miljana Madića i Luke Ilića.

Učenici su svojim nastupima na klaviru, violini i harmonici pokazali da je muzička škola “Dr Dragutin Gostuški” mesto kvalitetne nastave, zdravog odrastanja i rasadnik mladih talenata.

Direktorka škole Marija Mijalković je u svom obraćanju rekla da su učenici veoma vredni i dobri i dodala da su oni ponoš muzičke skole.

“Učenici su jako vredni i redovni na nastavama, a pored toga postigli su izuzetne rezultate na raznim takmičenjima. Ove godine učestvovali su na međunarodnim takmičenjima i osvojili devet izuzetnih nagrada. Za koji dan učenicima muzičke škole predstoji još jedno veliko takmičenje i nadam se da će se vratiti sa velikim uspehom”, kazala je Mijalković.

FAR TV je snimio koncert u celosti.

Produkcija: Udruženje Emblema – FAR TV
2023.

Projekat “Bugarska zajednica, sloboda govora i multikulturalnost kroz medijsku prizmu – TV serija” se finansira sredstvima Bugarske pomoći za razvoj”

Проектът „Българска общност, свобода на словото и мултикултурализъм през медийната призма – ТВ сериал“ се финансира със средства по Българската помощ за развитие

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar