Za dimitrovgradsku Gimnaziju trenutno se odlučilo 48 učenika

Spiskovi raspodele đaka po školama i obrazovnim profilima, ali i preostala slobodna mesta za upis u drugi krug, su objavljeni, a u prvom krugu za dimitrovgradsku Gimnaziju opredelilo se 48 učenika. Direktor škole Bratislav Stamenov kaže da su zadovoljni trenutnim brojem učenika, za koji očekuje i da se poveća.

Gimnazija “Sveti Kirilo i Metodije” planom upisa predvidela je tri odeljenja od po 28 mesta, od kojih je jedno u prvom krugu već ispunjeno.

Za odeljenje gimnazije na srpskom jeziku prijavio se maksimalan broj učenika, za gimnazijsko odeljenje na bugarskom jeziku trenutno je raspoređeno 15 učenika, a za smer turističkog tehničara sa nastavom na bugarskom jeziku pet.

Direktor Stamenov kaže za FAR da očekuje još učenika koji će se prijaviti u drugom krugu.

“Mogu da kažem da smo zadovoljni jer za razliku od prethodnih godina se broj učenika povećao. Gimnazijsko odeljenje na srpskom jeziku je popunjeno, na bugarskom jeziku imamo veći odziv od ranijih godina, a ima naznaka da neki učenici već žele da se prebace. Turističko odeljenje je oduvek klimavo od kada su u Pirotu otvorili isti smer, tako da nemamo nijednog učenika sa strane. Uz pozitivno mišljenje Nacionalnog saveta i u saradnji sa Školskom upravom trebalo bi da ostane i to odeljenje” – kaže Stamenov.

Zbirno to je trenutno 48 učenika, sa nagoveštajem da se taj broj poveća od početka školske godine, kaže direktor.

Upis u srednje škole u prvom i drugom upisnom krugu biće obavljen od 2. do 6. jula, a upis se može obaviti u srednjoj školi ili elektronskim putem.

Lj. F.

Foto: Saša Radivoev

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar