Oko 1.3 miliona dinara za ozelenjavanje na tri lokacije u Dimitrovgradu

Sadnice gorskog javora, graba, mukinje, bresta, crnog bora i dekorativnog šiblja, nabaviće Opština Dimitrovgrad kako bi oplemenili prostor i zaštitili životnu sredinu na tri lokacije. Tender za firmu koja će obezbediti sadnice, prateći materijal i zasaditi ih je raspisan, a procenjena vrednost je oko 1,27 miliona dinara.

Projekat pošumljavanja sufinansira se iz budžeta lokalne samouprave i Ministarstva zaštite životne sredine, a javnom nabavkom definisane su lokacije na kojima će se saditi.

Plan je da se formira drvored u Ulici Georgi Dimitrov u naselju Beleš, koji bi tehnički bio tampon zona između stambenog naselja i radne zone, pa će se taj prostor oplemeniti sa sadnicama visokih lišćara – gorskog javora i graba.

Na prostoru oko Centra za hiporehabilitaciju sadiće se takođe javor, ali i mukinja, brest, crni bor i dekorativno šiblje, dok je u planu i ozelenjavanje javnog prostora u etno-selu Poganovo, gde će se saditi javor, mukinja, brest i dekorativno šiblje.

Kako stoji u dokumentaciji, sve sadnice moraju da imaju potvrdu o zdravstvenoj ispravnosti biljaka, a sadnja će se obaviti u jesen, drugoj polovini oktobra i prvoj polovini novembra.

U cenu ulazi nabavka, transport i sadnja sadnica.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar