U Dimitrovgradu održani “Dani košarke”, pobednik basket turnira je ekipa “Ekviriblijum”

U okviru sportske manifestacije “Dani košarke” koja je minulog vikenda održana u Dimitrovgradu odigran je turnir u basketu u pionirskoj i seniorskoj konkurenciji, tradicionalni susret između starih i mladih, kao i takmičenje u šutiranju trojki.

Pobednik turnira u basketu kod seniora je ekipa “Ekviriblijum” koja je u velikom finalu nadigrala sastav “Krčma Ladna voda”. Treće mesto pripalo je “Jugoplastici”, a četvrto ekipi “Cerevac”. Pobedničkoj ekipi pripala je nagrada od 30.000 dinara, drugoplasiranoj ekipi 20.000, a trećeplasiranoj 10.000 dinara.

U kategoriji pionira 2008 / 2009. godište prvo mesto osvоjio je KK “Proleter” koji je u finalu bio bolji od ekipe “Bođa” rezultatom 16:12. U utakmici za treće mesto “Šok” je savladao ekipu “Dane i drugari” sa 13:6. U kategoriji pionira 2010. godište i mlađi najbolja je bila ekipa “Tabla iz ugla, drugo mesto osvojio je “3×3 Omladinski, a treće “Caribrodske lasice”. Najboljim ekipama kod pionira uručena je sportska oprema.

U okviru ovog sportskog događaja odigran je i tradicionalni susret između starih i mladih, a u takmičenju u šutiranju trojki najbolji je bio Nikola Kamenov sa 28 poena. Drugo mesto pripalo je Uglješi Raduloviću sa 22, a treći je bio Veljko Milanov sa 15 poena.

Organizator manifestacije je Košarkaški klub “Dimitrovgrad” pod pokroviteljstvom Opštine Dimitrovgrad i uz logističku podršku Turističke organizacija Caribrod. Medijski partneri su Radio-televizija Caribrod i Internet Portal FAR.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar