Otvorena izložba borskih umetnika “Tro ugao” u Galeriji “Metodi Meta Petrov”

U Galeriji “Metodi Meta Petrov” otvorena je izložba “Tro ugao”, na kojoj je svoje radove predstavilo troje umetnika iz Bora – Tamara Šćopić, Aleksandar Marković i Boško Šabazović.

Ono što ove umetnike spaja u trogao su mladost, likovna umetnost i Udruženje likovnih umetnika “Bane Živadinović Bor”, a pred ljubiteljima slikarstva našla su se dela slikana različitim tehnikama koja se bave različitim temama.

Otvaranju izložbe nije prisustvovala jedina dama, Tamara Ščopić, inače učesnica kolonije “Poganovski manastir iz 2021. godine, koja je za ovu izložbu napravila izbor iz svog dosadašnjeg stvaralaštva, dela rađena uljanim i akrilnim bojama na tradiconalnim podlogama, ali i radove urađene digitalnim putem.

Boško Šabazović se dimitrovgradskoj publici predstavio najnovijim radovima iz svog novog ciklusa podstaknutog savremenim dešavanjima na globalnom nivou.

“Od 2012. godine kada je krenulo moje stvaralaštvo, od tada do sada sam obrađivao mnogo tema, od klasične umetnosti do savremenih tema. Distopija, šta nakon nas, šta ostaje nas, šta ostavaljamo, koja kultura ostaje posle nas, je tema kojom se trenutno bavim” – rekao je umetnik na otvaranju izložbe.

Njegov kolega Aleksandar Marković neke od motiva za svoje radove našao je i u dimitrovgradskom kraju, a te slike mogu se videti i na izložbi.

“Okolina Dimitrovgrada je izuzetno inspirativna, zato sam naslikao i kanjon reke Jerme i manastir Poganovo. Osim pejzaža, oblast mog interesovanja su portreti i figure, kod kojih se trudim da negujem iskustva starih majstora” – rekao je Marković.

Izložba je otvorena u utorak, 3. septembra, a ljubitelji slikarstva moći će da pogledaju dela borskih umetnika i u narednim danima.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar