Roditeljima za kupovinu udžbenika u Dimitrovgradu iz budžeta od 6.500 do 13.100 dinara

Roditelji učenika koji pohađaju Osnovnu školu “Hristo Botev”, a koji pravo na besplatne udžbenike ne ostvaruju po nekom drugom osnovu, od lokalne samouprave dobiće pomoć za kupovinu udžbenika, koja ide od 6.500 dinara za prvi razred, pa do 13.100 dinara za osmi razred. Zahtev sa potrebnom dokumentacijom podnosi se službi Dečije zaštite pri Opštinskoj upravi Opštine Dimitrovgrad, od 30. septembra do 18. oktobra.

Skupština opštine Dimitrovgrad je na sednici održanoj 21. juna donela odluku po kojoj će se iz budžeta pokriti deo cene udžbenika za osnovce u Dimitrovgradu, a kako je školska godina krenula, roditeljima će se taj novac uplatiti naknadno.

Javni poziv je raspisan, a uz zahtev koji se nalazi u javnom pozivu, dostavlja se i očitana lična karta podnosioca, fotokopija kartice tekućeg računa, kao i potpisani pristanak za obradu podataka o ličnosti.

“Pravo na pomoć za nabavku udžbenika ostvaruje se na osnovu zahteva roditelja, hranitelja ili staratelja dece koja pohađaju OŠ „Hristo Botev“ u Dimitrovgradu. Pravo na pomoć za nabavku udžbenika pripada roditeljima dece koja pravo na besplatne udžbenike ne ostvaruju po nekom drugom osnovu” – stoji u pozivu.

Visina novčane pomoći se razlikuje, pa će roditelji prvaka dobiti 6.500 dinara, pomoć za učenike 2. razreda je 5.800, roditelji đaka 3. razreda dobiće 6.000 dinara, a 4. razreda 8.500.

Roditelji petaka moći će da računaju na pomoć od 11.500 dinara, za 6. razred pomoć iznosi 11.400, za sedmake 13.400, a roditelji đaka najstarijeg razreda osnovne škole dobiće 13.100 dinara.

Isplata novca će se vršiti na tekući račun podnosioca zahteva u roku od 15 dana od dana dostavljanja rešenja o ostvarivanju prava na novčanu pomoć i isplatu novčanih sredstava.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar