Atletika: Međunarodni kamp za skakače “Jump-kamp Dimitrovgrad 2017“ od 6. do 13. jula

Od 6. do 13. jula u Dimitrovgradu će biti održan međunarodni kamp za skakače “Jump-kamp Dimitrovgrad 2017“. Ova atletska manifestacija okupiće trenere i mlade atletičare iz Srbije i susedne Bugarske u sledećim disciplinama: skok u vis, skok u dalj, troskok i skok s motkom. U sklopu kampa, 11. jula biće održan atletski seminar i peta liga mladih Centralne Srbije pod nazivom “Kad nema tartana“. Istog dana, sa početkom od 19:00 časova održaće se i 22. Međunarodni miting skakača u disciplinama skok u vis i skok s motkom u konkurenciji seniora/ki.

   Foto: Luka Šarac

Promoter kampa biće Dragutin Topić, jedan od najboljih srpskih atletičara svih vremena, državni (2.38 m.) i juniorski svetski rekorder u skoku u vis sa preskočenih 2.37 metara. Njegov rezultat iz Plovdiva, R. Bugarska (1990. god.) je i danas zvanični svetski rekord u toj kunkurenciji.

Organizatori ove atletske smotre su Atletski klub „Balkan“ iz Dimitrovgrada, STC Caribrod, Atletski savez Centralne Srbije i Atletski savez Srbije. Pokrovitelj manifestacije je opština Dimitrovgrad.

 A. Todorov

Foto: S. Milanov/L. Šarac

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Aleksandar Todorov
About Aleksandar Todorov 976 Articles
Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*