Radio klub „Dimitrovgrad“ učestvovao na „Tesla memorijalu 2017“

Radio klub „Dimitrovgrad“ učestvovao je proteklog vikenda na tradicionalnom međunarodnom UKT takmičenju „Tesla memorijal 2017“ u kategoriji na 50Mhz. Sedmočlana ekipa iskusnih, ali i mladih radio amatera bila je smeštena u selu Smilovci, odakle je uspostavljala radio veze sa kolegama iz 15-ak zemalja.

„Takmičenje je počelo u subotu 17. juna u 16:00 časova, a zavšeno je u nedelju 18. juna u istom terminu Uspostavljeno je 211 veza sa stanicama širom Evrope i sveta. Prijavljeni rezultati  415 000  poena, a najduža uspostavljena veza iznosila je 2400 km – Škotska, ističe za portal „FAR“ Vladan Dimitrov, sekretar Radio kluba „Dimitrovgrad“.

 „Tesla memorijal“ je organizovao Savez radio amatera Vojvodine, a zvanični rezultati biće poznati na jesen, kada budu sumirani dnevnici svih učesnika ovog međunarodnog nadmetanja.

 A. Todorov

Foto: Dragiša Todorov

About Aleksandar Todorov 1562 Articles
Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*