Dramsko pozorištе iz Montane u subotu nastupa za doček Pravoslavne Nove godine u Nišu

Kako su potvrdili u Gradskoj opštini „Medijana“ u Nišu, u subotu 13. januara u parku Svetog Save biće organizovan doček Pravoslavne  Nove godine. Publiku će od 22:30 do 01:00 čas zabavljati “Tropiko bend”.

U okviru priprema za proslavu biće organizovan i program za najmlađe.

Najpre će glumci pozorišta lutaka iz Niša izvesti scensko-lutkarski mjuzikl „Kako su postala dobra deca“, koji prati rođenje i razvoj dece. Ovaj mjuzikl premijerno je odigran pred novogodišnje praznike.

Nakon toga predstaviće se Dramsko pozorište „Dragomir Asenov“ iz Montane – R. Bugarska, sa predstavom „Prljave ruke“ koja na šaljiv način opisuje odnos prema novcu.

Za doček Nove godine po Julijanskom kalendaru najveća Gradska opština Niša prirediće i vatromet.

Ž. Kostić

Foto: GO Medijana – Niš

About Živorad Žiža Kostić 240 Articles
Živorad Žiža Kostić rođen je 1955. godine u Paraćinu, a od svoje prve godine živi u Nišu, gde je završio osnovnu i srednju ekonomsku školu, kasnije privatni fakultet (odsek Žurnalistika) na Institutu za studije „Ekoman“ Gračanica–Priština. Radio u Niškoj banci u Nišu i poslovnoj jedinici u Beogradu, kao i u Narodnom pozorištu Niš na poslovima poslovnog sekretara, ali ubrzo se opredeljuje za medije i novinarstvo. Na lokalnim televizijama u Nišu radi kao televizijski snimatelj (Televizija Star 5) i završava školu BBC-a u organizaciji ANEM-a. Član Udruženja novinara Srbije postaje 80-ih godina i kreće u profesionalne medijske vode u tek osnovanoj Gradskoj televiziji, poznatijoj kao Niška televizija. Vreme bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine ostavlja veliki trag u njegovoj karijeri i dobija zvanje ratnog snimatelja pri komandi treće armije. U jeku NATO bombardovanja snimio vazdušne napade na grad Niš i mnoge autentične snimke iz tog perioda, koji su obišli svet. 2009. godine na poziv tadašnjeg rektora Niškog univerziteta sa nekolicinom kolega i univerzitetskih profesora učestvuje u formiranju prve internet televizije jednog univerziteta u Srbiji. Iz ekonomskih razloga odustaje se od ovog medijskog projekta, ali se oformljuje internet televizijski portal „Nuit“. Zaposlen na Univerzitetu u Nišu na poslovima snimatelja i montažera i zadužen je za odnose sa javnošću. Njegov otac je rođeni Caribrođanin. Rado je prihvatio poziv za saradnju sa portalom „Far“, za koji smatra da je multimedijalni dvojezični informator pravovremenog i objektivnog izveštavanja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*