„Dani košarke – Dimitrovgrad 2018“: Ekipa Hotel „Hepi“ igra najbolji basket – Nikola Kamenov odbranio titulu u brzom šutiranju trojki

Ekipa Hotel „Hepi“ pobednik je turnira u basketu 3 na 3 u seniorskoj konkurenciji, koji je održan u okviru tradicionalne manifestacije „Dani košarke – Dimitrovgrad 2018“.

Igor Petrov i drugovi u finalu su bili bolji od ekipe „Švabe“ nakon dve pobede 16:6 i 16:11. Treće mesto na basket turniru osvojila je ekipa KK „Babušnica“ koja je sa 16:10 savladala „Dream team“. Prvoplasiranoj ekipi pripalo je 30.000, drugoplasiranoj 15.000, a trećeplasiranoj 10.000 dinara.

U pionirskoj konkurenciji u finalnom meču viđena je prava drama jer je regularni deo utakmice između ekipa „All star“ i KK „Babušnica“ završen rezultatom 9:9, da bi nakon boljeg izvođenja slobodnoh bacanja (3:2) ekipa „All star“ ponela naslov najboljeg na turniru.

Takmičenje u brzom šutiranju trojki takođe je bilo neizvesno i odlučeno je nakon dodatne serije, čiji su akteri bili Jovan Stefanović i Nikola Kamenov. U odlučujućoj seriji Stefanović je postigao 9 poena, dok je Kamenov sa 13 poena drugu godinu zaredom postao najbolji. Treće mesto pripalo je Vasilu Andrejevu.

Osim turnira u basketu i takmičenja u brzom šutiranju trojki, košarkaški sladokusci mogli su da uživaju i u tradicionalnom meču između „Starih“ i „Mladih“.

Za „Stare“ su nastupili: Zoran Gerov, Nikola Stankov, Milorad Nikolov, Veselin Matov, Dalibor Rangelov, Dalibor Denkov, Dejan Sotirov, Igor Petrov, Vasil Andrejev, Dušan Lilić, Dalibor Aleksov, Aleksandar Apostolov, Vladica Ivanov i Aleksandar Andrejević.

Tim „Mladih“ činili su Veljko Milanov, Branislav Jovanović, Nikola Kamenov, Milan Stankov, Matija Stojanov, Saša Vasov, Maksim Jovanović, Danilo Mikić, Nenad Pavlović, Jovan Stefanović, Borko Đorđević i Zoran Andrić.

Organizator ovogodošnjih „Dana košarke“ u Sportskom centru „Park“ u Dimitrovgradu je Košarkaški klub „Dimitrovgrad“ uz podršku opštine Dimitrovgrad i Sportsko turističkog centra „Caribrod“.

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov / Aleksandar Todorov

Tekst je deo projekta „Demokratsko društvo – informisan građanin“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2018. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

About Aleksandar Todorov 1754 Articles
Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*