Žitelji sela Izatovci bez vode, problem u vodovodu za koji se tvrdi da nije seoski već vlasnitšvo farme

Nekoliko porodica i žitelja sela Izatovci ostalo je bez vode u sred leta na temperaturi od gotovo 40 stepeni, a Aleksandar Manić, koji sa svojom suprugom i dvoje male dece živi u tom selu, kaže da je vlasnik farme krava u Izatovcima zatvorio svima ostalima vodu. Dragan Nikolov sa druge strane tvrdi da je vodovod vlasništvo farme i da trenutno ima manjka vode u kaptaži, pa je bio primoran da na kratko “zavrne slavine”. Iz Opštine kažu da će se porodici Manić dostavljati voda dok se problem ne reši.

Problem sa vodosnabdevanjem u Izatovcima se ponavlja svake godine, a usled velikih vrućina u toku ovog leta, ovih dana je postalo još teže.

Manić kaže da su nadležni upoznati sa problemom i da je dogovoreno da se radi posebna kaptaža za selo, ali dok se to ne reši, traži da se nađe privremeno rešenje.


“Imamo tu čoveka koji je kupio farmu, a taj vodovod je rađen nekada za farmu. Celo selo je priključeno na taj vodovod. Sada on verovatno nema pritisak i nama zavrne vodu. Ako nama pusti, neće imati pritiska gore. Tražimo neko rešenje, da makar 2 sata u toku dana pusti vodu da i mi možemo da istočimo. U tom papiru po kome tvrdi da je njegova voda piše da treba da obezbedi vodu za 3 česme u selu” – kaže Manić.

Navodi da trenutno u selu ima dve porodice sa malom decom, a da sada u toku leta ima i onih koji su povremeno tu.

“On tvrdi da je njegov vodovod. Nemamo vodu na ovih 40 stepeni, nije ni upozorio da će isključiti. Crpimo malo vode iz bunara, ali to nije dovoljno. Bunari su i zagađeni” – kaže on.

Dragan Nikolov, vlasnik farme, tvrdi da je postojeći vodovod kompletno vlasništvo farme.

“Dok je farma bila u stečaju i dok nije bilo vlasnika, svi u selu su se nelegalno priključili na njega. Imamo pisane dokumente da farma u slučaju nenamenskog trošenja ili manjka vode u prirodi, ima pravo da zatvori vodu na 3 javne česme” – ističe Nikolov.

Kaže i da je bila havarija na vodovodu pre nekoliko dana, a da i ima i manjka vode u prirodi.

“Opština je upoznata sa tim. Voda se zatvara samo u situaciji kada je jednostavno nema, 5 do 10 dana u toku godine je takva situacija. Za osnovne potrebe mogu da se koriste bunari” – kaže vlasnik farme.

Predsednik Opštine Vladica Dimitrov navodi da su Izatovci jedno od sela koja su komplikovana za vodosnabdevanje i da je trenutno rešenje da se porodici Manić dostavlja voda, a da će zbog dvoje male dece Centar za socijalni rad imati obavezu da im dostavlja vodu za piće.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar