VIDEO: Dimitrov – Formirana opštinska komisija za procenu štete od poplava, kontakt telefon 361 – 100

Na današnjoj sednici Opštinskog veća dve tačke bile su u centru pažnje. Prva je formiranje komisije za procenu štete od poplava, a druga odluka o pokretanju konkursa za subvenciju privrednih subjekata koji su pretrpeli najveću štetu od korona krize. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR TV rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 124-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 125-1024x683.jpg

Dimitrov ističe da će Komisija za procenu štete od poplava krenuti da radi nezavisno od prijave štete, odnosno počeće na mestu gde je bila najveća koncentracija ljudi koji su doživeli štetu od poplava, a to je prigradsko naselje Beleš. Građani koji su ugroženi poplavama mogu da prijave štetu komisiji na broj telefona 361-100 svakog radnog dana od 08:00 do 15:00 časova.

This image has an empty alt attribute; its file name is 126-1024x683.jpg

Osim opštinske komisije i “Dunav osiguranje” će vršiti procenu štete, ali Dimitrov kaže da još uvek ne zna kada će njihove komisije izaći na teren. Navodi da je njihova premija do 50.000 dinara po domaćinstvu, što će, kako kaže, negde zadovoljiti potrebe, a negde neće, ali će zato opštinska komisija pokušati da nadomesti štetu koliko je u mogućnosti, te poručuje građanima da ne očekuju da komisija isplati apsolutnu štetu uzrokovanu poplavama.

Što se tiče odluke o pokretanju konkursa za subvenciju privrednih subjekata koji su pretrpeli najveću štetu od korona krize, predsednik opštine navodi da je lokalna samouprava za tu namenu izdvojila 8 miliona dinara, Ističe da je Pravilnik i način konkurisanja usvojen danas i biće postavljen na sajtu opštine u toku dana. Oni subjekti koji su radili na crno se praktično neće ni sagledavati ili će dobiti jako male subvencije, dok oni koji su prijavljivali svoje poslovanje i plaćali poreze moći će da se nadaju na značajnije iznose.

This image has an empty alt attribute; its file name is 127-1024x683.jpg

O situaciji na lokalnim vodotokovima i na pojedinim lokalnim putnim pravcima, kao i o vodosnabdevanju na teritoriji opštine detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
januar 2021

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar