Sednica SO Dimitrovgrad: Učenik Stefan Kocić nosilac opštinske nagrade

Za postignute izuzetne rezultate na državnim takmičenjima iz fizike i matematike učenik VII razreda Osnovne škole “Hristo Botev” Stefan Kocić nosilac je opštinske nagrade povodom praznika Opštine Dimitrovgrad. Ovo su odlučili odbornici na sednici Skupštine opštine.


Osim opštinske nagrade odbornici su usvojili i odluku o dodeli opštinskih priznanja. Ovogodišnji laureati su Dom zdravlja Dimitrovgrad za profesionalizam i požrtvovanost u spašavanju života migranata, Vatrogasno spasilačko odeljenje u Dimitrovgradu za iskazanu hrabrost u borbi sa vatrenom stihijom na planini Vidlič, Opština Aleksandrovac za dugogodišnje prijateljstvo i uspešnu saradnju, Aleksandar Vasov za doprinos u očuvanju običaja i tradicije našeg kraja kroz negovanje tradicionalne narodne muzike, Udruženje građana “Harmonija” Caribrod za doprinos u promociji sporta i zdravih životnih navika kod dece i Stefan Pavić za foto promociju ljudi i događaja iz opštine Dimitrovgrad na društvenim mrežama.


Na zasedanju je usvojena odluka o izmenama i dopunama odluke o budžetu opštine za 2024. godinu, odnosno tzv. rebalans budžeta.

Ovom odlukom budžet će umesto dosadašnjih 956 miliona iznositi 978 miliona dinara. Rebalansom će biti obezbeđena 3 miliona za pomoć đacima za kupovinu udžbenika, milion za subvencije privredi za zapošljavanje mladih i 3 miliona za dodatne radove i priključne sokake u gornjoj Željuši. Takođe, biće obezbeđena sredstva za izgradnju rezervoara u selima Trnski Odorovci i Izatovci, za zamenu oluka u selu Radejna, kao i za popravku puta u selu Visočki Odorovci. Isto tako, preraspoređuju se i doobezbeđuju sredstva za normalno funkcionisanje svih ostalih direktnih i indirektnih korisnika budžeta.


Usvojen je izveštaj o poslovanju budžeta opštine za prvu polovinu ove godine i iz njega se vidi da su u prvih šest meseci ostvareni prihodi u iznosu od 391 milion i rashodi od 357 miliona dinara. Takođe, usvojen je i Program kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji opštine za ovu i narednu godinu, koji predviđa praćenje koncentracije zagađujućih materija u vazduhu, a dobiveni rezultati će pokazati kvalitet vazduha na teritoriji opštine.

Na zasedanju lokalnog parlamenta usvojene su i odluke o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije Dimitrovgrada i o izradi izmena i dopuna Prostornog plana opštine Dimitrovgrad. Razlog za njihivo usvajanje je usaglašavanje sa izvedenim stanjem trase novog auto-puta, kao i promena lokacije novog budućeg prečišćivača otpadnih voda, koji će biti izgrađen u ataru sela Gojindol.


Na sednici je usvojen Godišnji izveštaj o poslovanju JP „Komunalac“ za prošlu godinu sa finansijskim izveštajem, kao i informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja JP „Komunalac“ za period od 1. januara do 30. juna ove godine. Takođe, data je saglasnost na odluku Nadzornog odbora JP „Komunalac“ o raspodeli dobiti za 2023. godinu, a usvojeno je i rešenje o davanju saglasnosti na drugu izmenu Programa poslovanja JP „Komunalac“ za ovu godinu sa finansijskim planom i cenovnikom usluga za ovu godinu.

Snimak sednice možete pogledati na zvaničnom sajtu opštine Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar