“Dani caribrodske šušenice” u Dimitrovgradu 16. i 17. novembra

Ovogodišnja, osma po redu, gastronomska manifestacija “Dani caribrodske šušenice” održaće se 16. i 17. novembra, a prijave za izlagače su u toku. Goste očekuje i bogat kulturno-umetnički program, a prvog dana od 18 sati u centru grada koncert će održati Dejan Matić.

Kao i ranijih godina, hala u sportskom centru “Park” rezervisana je za proizvođače dimljenog svinjskog mesa, ali i za izlagače i prodavce drugih mesnih i mlečnih prerađevina, kao i za vinarije i destilerije, dok će na drugoj lokaciji – u Balkanskoj ulici, svoje mesto imati proizvođači džemova, ajvara, ljutenica, kao i drugih proizvoda domaće radinosti.

Direktor Turističke organizacije Vasil Andrejev kaže da će ove godine u hali biti samo vinarije iz Aleksadrovca, grada koji je sa Dimitrovgradom u bratskim odnosima.

“Prijave su otvorene, dosta se ljudi već javlja iz Dimitrovgrada što me raduje, tako da možda i oborimo rekord u broju izlagača šušenice. Očekujem bar 30 izlagača šušenice iz našeg grada i ukupno preko 250 izlagača” – kaže Andrejev.

Cena zakupa štandova nije promenjena, a na platou ispred sportske hale ugostitelji će moći da zakupe prostor i imaju kafanski deo.

Svečano otvaranje manifestacije planirano je za subotu, 16. novembar, od 11 sati u centru grada, od 13 do 14 sati biće održana škola gastronomije, dok je proglašenje pobednika zakazano za 17 sati.

Drugog dana će se nastaviti sa izložbeno-prodajnim delom, koji će trajati od 9 do 15 sati.

Zainteresovani izlagači sve informacije o prijavama mogu dobiti na telefon 010/360-873 ili u prostorijama Turističko-informativnog centra.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić / Turistička organizacija Caribrod

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar