VIDEO: “Dani Caribrodske šušenice” 18. i 19. novembra u Dimitrovgradu

Sedma po redu gastro-turistička manifestacija “Dani Caribrodske šušenice” biće održana 18. i 19. novembra u Dimitrovgradu. Tim povodom u Edukativno-obrazovnom centru održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili direktor Turističke organizacije “Caribrod” Vasil Andrejev i organizator za razvoj i promociju Andrijana Najdenov.

Andrejev je kazao da će i ove godine manifestacija biti organizovana u hali u Sportskom centru Park i u Balkanskoj ulici.

“U sportskoj hali biće raspoređeni izlagači šušenica, mesnih i mlečnih prerađevina, vinarije i destilerije, a u Balkanskoj ulici biće izloženi suveniri, prerađevine od voća i povrća, ajvar, ljutenica, džemovi, zemljane posude, tekstil i drugo. Takođe, imaćemo bogat kulturno-umetnički program u kojem će nastupiti lokalne muzičke grupe, Kulturno-umetničko društvo “Caribrod”, a planirano je da 18. novembra u 18:00 časova u centru grada koncert održi Dragan Kojić Keba. Promoteri manifestacije ove godine biće kuvari Stambol Geštamov i Ivan Zvezdev iz Bugarske, koji će ujedno ocenjivati takmičare i doneti odluku o tome čija šušenica će biti najbolja. Takođe, planirana je i radionica kuvanja sa decom”, naveo je Andrejev.

Najdenov je rekla da je Turistička organizacija “Caribrod” već krenula sa prijavom izlagača i dodala da je kao i svake godine interesovanje veliko.

“Iskoristila bih priliku da pozovem sve zainteresovane izlagače, posebno iz naše opštine da se prijave ranije u Turističkom info centru ili na kontakt telefon: 360-873. Ove godine imaćemo neke izmene što se tiče cena za iznajmiljivanje štandova i mesta. Cena po metru našeg štanda u hali i u Balkanskoj ulici iznosiče 3.000 dinara, dok je cena za iznajmljivanje mesta po metru kvadratnom 1.500 dinara”, istakla je Najdenov.

Manifestaciju “Dani Caribrodske šušenice” organizuje Turistička organizacija “Caribrod”, pod pokroviteljstvom Opštine Dimitrovgrad.

Pogledajte konferenciju za novinare u celosti.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj i montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
2023.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar