Promena odbornika u dimitrovgradskoj Skupštini: Hristina Stojadinov umesto Borisa Koleva

Zbog toga što je odborniku opozicije Borisu Kolevu prestao mandat nakon što je pravosnažno osuđen na kaznu zatvora dužu od 6 meseci, njega je na tom mestu zamenila Hristina Stojadinov sa iste liste “Srpski pokret Dveri – Srcem za Dimitrovgrad – Boris Kolev”.

Osma sednica Skupštine opštine Dimitrovgrad imala je samo 3 tačke, a prva, koja se ticala promene odbornika, prošla je u “prepucavanju” predsednika Opštine Vladica Dimitrova i nekoliko odbornika opozicije.

Nakon što je obrazloženo da je Kolevu mandat prestao zbog presude Suda na kaznu kućnog zatvora od 9 meseci, koju je dimitrovgradska Skupština primila 3. oktobra, a da je on nakon zakazivanje sednice podneo ostavku, za reč se javio njegov stranački kolega Veroljub Ivković.

On je objasnio da je se radi o kazni zatvora koja će se sprovesti u prostorijama gde on živi.

“Odbor je održan nakon što je odbornik Boris Kolev podneo ostavku. Boris Kolev nije prevarant, on je prevaren. Njemu je uzeto 10.000 evra, on je prevaren. Sud može svašta da presudi, korumpiran sud. Ova presuda je doneta pod nečijim pritiskom, ovo je sramna presuda. Izaći će iz ovoga još jači, on je pošten čovek. On nije kriv, to će se dokazati. Podneo je žalbu Ustavnom sudu. Građani to mora da znaju” – rekao je u raspravi Ivković.

Za reč se javio i predsednik Opštine Vladica Dimitrov, koji je rekao da je presuda izrečena i da je Apelacioni sud potvrdio.

“To je zatvor, kazna. Šta hoćete da krijete, da je Boris Kolev prevarant koji je u zatvoru. On je kažnjen za prevaru, a reč u srpskom jeziku za to je prevarant. Nije se desilo u zadnjih 20 godina da odborniku bude oduzet mandat zbog kazne zatvora. On je javna ličnost. Građani treba da znaju, ne treba da se to krije. Presuda je takva, da je odbornik u zatvoru, jeste kućnom, ali zatvoru, ne može da obavlja funkciju odbornika. To je sramota. On je bio kandidat za predsednika Opštine, govorio ljudima da će se boriti protiv korupcije i prevara, a osuđen je za prevaru” – rekao je Dimitrov.

Oko kvalifikacije Dimitrova da je Kolev prevarant uključili su se i drugi odbornici opozicije, a nakon kraće rasprave, prešlo se na drugu tačku dnevnog reda, na kojoj je Hristina Stojadinov postala nova odbornica.

Inače, pre samo nekoliko dana u Dimitrovgradu je osnovan Opštinski odbor Narodnog pokreta Srbije, na čijem je čelu upravo postavljen Boris Kolev.

Kao treću tačku dnevnog reda, odbornici su usvojili Plan detaljne regulacije za izgradnju kablovske infrastrukture i objekata za transformaciju i priključenje solarnog parka Brebex na prenosni sistem.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar