Zabrana rada kafića i tržnih centara već od danas, do jutros 149 potvrđenih slučajeva

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je za RTS da će rad kafića, restorana i tržnih centara biti zabranjen već od danas, subota od 20:00 časova, a ne od nedelje kako je prethodno najavila.

Ana Brnabić izjavila je, posle konsultacija s predsednikom Aleksandrom Vučićem, da je doneta odluka da se ide na još restriktivnije mere u borbi protiv širenja koronavirusa u Srbiji. Najavila je da će danas na sednici Vlade biti doneta i odluka da se zabrani okupljanje više od pet ljudi.

Prethodno, Ana Brnabić je na konferenciji za novinare u Vladi, na kojoj je objavila da se u Srbiji dogodio prvi smrtni slučaj zbog Kovida-19, najavila da će rad kafića, restorana i tržnih centara biti zabranjen od sutra, odnosno, nedelje, navodi RTS. Od danas u 20:00 casova se obustavlja i gradski prevoz u svim gradovima Srbije.

U Srbiji je jutros do 8:00 časova registrovano 149 potvrđenih slučajeva COVID 19, saopšteno je na sajtu Covid19.rs. Od poslednjeg izveštaja do jutros u 8:00 sati, testirani su uzorci 38 osoba od kojih je 14 pozitivno i 24 negativno na novi korona vrus.

Do 8:00 časova 20. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirane su 624 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Izvor: RTS / Ministarstvo zdravlja Republike Srbije

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar