a
 

“Vizija” iz Pirota i Omladinska scena pozorišta “Hristo Botev” obeležavaju svetski dan borbe protiv side

   Povodom Svetskog dana borbe protiv side koji se obeležava svakog 1. decembra, udruženje „Vizija“ organizovaće mnogobrojne akcije u cilju unapređenja prevencije polno prenosivih infekcija i očuvanja reproduktivnog zdravlja kod mladih u Pirotskom okrugu.

   U saradnji sa pozorištem „Hristo Botev“ iz Dimitrovgrada 1. decembra u 19:30 sati u Dimitrovgradu, u sali Centra za kulturu, omladinska scena ovog pozorišta izvešće premijeru pozorišne predstave „Pol bol nije igra“ autora Delče Gigova. Ulaz za predstavu je besplatan.

   Repriza predstave održaće se u Pirotu 2. decembra u sali Narodnog pozorišta, takođe sa početkom u 19:30 sati.

   Istog dana sa početkom u 21:00 čas u Omladinskom kulturnom centru Pirot biće organizovan se koncert pirotskih rok grupa.

   Volonteri udruženja „Vizija“ 1. decembra će u svim opštinama Pirotskog okruga razgovarati sa prolaznicima, deliti kondome i liflete sa informacijama o rizicima i prevenciji od polno prenosivih bolesti.

T. Aleksov

Foto: novosti.rs

Napisao/la

Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.

Bez komentara

Ostavi komentar