a
 

U Dimitrovgradu radionica „Ljudska prava migranata i izbeglica“

   Radionica na temu „Ljudska prava migranata i izbeglica“ u okviru projekta „Podrška stanovnicima Dimitrovgrada u prevazilaženju migrantske krize“ održava se danas od 14:00 časova u Edukativno-obrazovnom centru. Radionicu organizuje nevladina organizacija „Pomoć deci“ iz Beograda, a reč je širem projektu koji sprovodi organizacija Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) uz finansijsku pomoć vlade Japana.

   Projekat ima za cilj da kroz nekoliko radionica i panel diskusija bolje informiše stanovnike o svim aspektima migrantske krize i da se čuje glas „običnih ljudi“ o trenutnoj situaciji sa akcentom na rešavanje lokalnih problema.

73

   U diskusiji učestvuju predstavnici lokalne samouprave, nevladinih organizacija i institucija koje su svakodnevno uključene u rad sa azilantima i migrantima koji borave na teritoriji opštine Dimitrovgrad.

P. Videnov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar