Dodeljena posebna priznanja za sportske nade Dimitrovgrada

   Kao uvod u finalnu svečanost „Izbor najboljih u sportu Dimitrovgrada za 2016. godinu“, danas su u Edukativno-obazovnom centru u Parku dodeljena priznanja u konkurenciji sportske nade.

   Priznanja su dodeljena atletskoj sekciji Osnovne škole „Hristo Botev“ iz Dimitrovgrada za osvojeno drugo mesto na školskoj olimpijadi u Vranju, osvajačima medalja na manifestaciji „Susreti dnevnih boravaka južne i jugoistočne Srbije“ održanoj u Dimitrovgradu – Borkica Voinov, Emil Đorđević i Bojan Najdenov. Među nagrađenima su bili i učesnici specijalne olimpijade u Los Anđelesu, Dajana Jelenkov i Kristina Dimitrov.  Posebna priznanja u konkurenciji sportske nade dobili su – Nemanja Todorov, Miloš Milanov, Milica Zarkov, Marija Stankov, Luka D. Ivanov, Marko Pejčev, Andija Ivanov, Andrej Josifović, Aleksandar Vasilov, Andrej Rangelov, Janko Bojinović i Pavle Ilijev.

   „Dodelom priznanja želeli smo da pokažemo da mislimo na našu decu i da pratimo njihove rezultate. Samim tim, želja nam je da podstaknemo decu da se bave sportom, da što više vremena provode na sportskim terenima, a manje uz kompjuter. Sport je nezaobilazni deo društva koji pomaže mladima da pronađu sebe i da se oforme kao kompletne ličnosti“, kaže za FAR Vasil Andrejev, direktor ustanove za sport i turizam „Sportsko turistički centar Caribrod“.

   Mladim sportskim nadama nagrade su uručili Petar Jovanović, predsednik stručne komisije za izbor najboljih u sportu i Zoran Đurov, zamenik predsednika opštine Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar