a
 

U susret XIII sednici SO Dimitrovgrad za sredu 22. mart zakazana javna rasprava

Povodom tačaka dnevnog reda XIII sednice Skupštine opštine Dimitrovgrad, koja će biti održana 23. marta, za sredu 22. mart od 10:00 sati u opštinskoj sali zakazana je javna rasprava.

Na dnevnom redu je predlog Odluke o rebalansu budžeta za 2017. godinu i predlog Odluke o donošenju Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Na raspravi će biti reči i predlozima rešenja o davanju saglasnosti na Plan rada Doma zdravlja Dimitrovgrad za ovu godinu, Izveštaja o radu Opštinske uprave opštine Dimitrovgrad za 2016. godinu i Izveštaja o radu sa finansijskim izveštajem Istorijskog arhiva Pirot za proteklu godinu.

Srednjoročni i dugoročni plan poslovanja strategije i razvoja JP “Komunalac” i JKP “Regionalna deponija Pirot” je takođe na dnevnom redu, kao i Izveštaj o radu “Regionalne deponije Pirot” za 2017. godinu.

Predsednik Skupštine opštine Đorđe Dimov je na javnu raspravu pozvao predstavnike nadležnih organa opštine, javnih službi, odnosno predlagača i obrađivača akata, zainteresovane građane, predstavnike udruženja građana i medije.

P. Videnov

Foto: Ivica Ivanov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar