Gradina: Zaplenjena protetička oprema i materijal

Carinski službenici su 18. marta na graničnom prelazu “Gradina” prilikom ulazne kontrole zaplenili materijal i opremu koja se koristi u zubnoj protetici, čija je vrednost procenjena na oko 12.500 evra. 

Prekršaj je otkriven kada je detaljno pregledan automobil „Porsche Cayenne“ bugarskih registarskih oznaka, koji je na granični prelaz došao trakom obeleženom zelenim semaforom, rezervisanom za putnike koji nemaju ništa za carinjenje. Vozač i putnici, državljani Bugarske su to i rekli cariniku kada ih je pitao da li imaju robu koju treba da deklarišu.

Tokom detaljnog pregleda, carinik je u prtljažniku ispod torbi sa ličnim stvarima, u vratima i ispod zadnjeg sedišta kod patosnica pronašao preko 6.600 burgija, 5.300 gumica za poliranje, 78 kompozita za zubnu protetiku, dve zubne turbine i jednu fotopolimernu lampu za zubnu tehniku.

Po otkrivanju prekršaja, jedan od putnika je rekao da je neprijavljena roba njegova, kao i da je vlasnik firme koja se bavi proizvodnjom protetičkog materijala i opreme.

Izvor: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar