a
 

Tri nagrade za pirotski teatar na festivalu “Joakim Vujić” – Dimitrovgradskom glumcu Aleksandru Aleksiću priznanje za najbolje glumačko ostvarenje

Najbolja predstava u celini 53. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije, koji danas završava u Pirotu, je komad „Ruža uvela, pozorišta Bora Stanković iz Vranja. Ovu odluku jednoglasno je doneo žiri u sastavu Slavenko Saletović (reditelj), Angelina Lukić (glumica) i Filip Vujošević (dramaturg) na sednici 19. maja.

Veliki uspeh ostvarilo je Narodno pozorište iz Pirota, koje je dobilo tri priznanja – za najboljeg glumca, za koreografiju i najbolju mladu glumicu.

Dimitrovgradski glumac Aleksandar Aleksić, koji uspešno nastupa za Narodno pozorište Pirot, okitio se jednim od 4 ravnopravna priznanja za najbolje glumačko ostvarenje za uloge Bepa i Ivanka u predstavi “Ribarske svađe”. Odluka je doneta većinom glasova, a prema oceni žirija Aleksić se bravurozno transformiše iz jedne u drugu ulogu.

Nagrada za najbolju kostimografiju dodeljena je Zorani Petrov za kreaciju kostima u predstavi “Ribarske svađe” pirotskog teatra, a nagradu za najboljeg mladog glumca/glumicu do 25 godina ponela je Maja Jovanović za ulogu Keke u predstavi “Ribarske svađe”.

P. Videov (izvor: Pirotske vesti)

Foto: Aleksandar Ćirić

Napisao/la

Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.

Bez komentara

Ostavi komentar