Brži internet: Telenor pustio u upotrebu naprednu 4G+ mrežu

Kompanija Telenor pustila je u upotrebu najnapredniju 4G+ mrežu u sedam gradova u Srbiji. Do dva i po puta brži internet dostupan je građanima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Subotici, Zrenjaninu i Pančevu.

“Više od polovine mobilnog interneta u Srbiji prođe kroz Telenor mrežu, dok se na godišnjem nivou, rast korišćenja interneta udvostručuje. Zbog toga smo dodatno investirali u najnoviju 4G+ tehnologiju koja je sada dostupna korisnicima u najvećim gradovima u Srbiji. Digitalizacija Srbije je naš prioritet, i gradimo mrežu za budućnost koja će nastaviti da podržava i naprednije zahteve naših korisnika”, rekla je Ingeborg Ofsthus, izvršna direktorka Telenora Srbija.

Kako navode, Telenor korisnici, u proseku na aplikacije YouTube i Fejsbuk potroše po 300 gigabajta u toku jednog dana.

“Kako bi se podržali rastući zahtevi korisnika, neophodno je da se pored brzine, omogući i trenutno učitavanje sadržaja na mobilnim telefonima. Brzine mobilnog interneta su odavno prevazišle standarde kablovskog interneta, a koji prema podacima RATEL-a iznose u proseku manje od 10Mbps u 60 odsto domova u Srbiji”.

Da bi se iskoristile sve prednosti 4G+ mreže, potrebno je imati 4G SIM karticu i telefon koji podržava ovu tehnologiju, kao i biti u zoni pokrivanja 4G+ signalom.

Tehnologija koja se koristi da bi se omogućile još veće brzine i trenutno učitavanje sadržaja, kombinuju dve frekvencije sa koje se emituje signal mobilne telefonije.

Izvor: N1

Foto: pixabay.com

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar