Учители от СУ „Св. Климент Охридски” от г. Костенец посетиха гимназия „Св.Св. Кирил и Методий” в Димитровград

26 учители от СУ „Св. Климент Охридски“ от българския град Костенец вчера посетиха гимназия ”Св.Св. Кирил и Методий” в Димитровград.

Според думите на Снежана Симеонова, директор на гимназия „Св.Св. Кирил и Методий” срещата протече много сърдечно, а директорът на СУ „Св. Климент Охридски” Захарина Кусарова  връчи  поздравителен адрес, който ще бъде прочетен на 6-ти юли, на заседанието на учителския колектив на гимназията.

По време на срещата гостите се запознаха с дейността на гимназията, а г-жа Кусарова покани колегите от Ггимназията в Димитровград  да посетят Костенец и  училището им.

Господин Борис Котларов, учител по изобразително изкуство в СУ „Св. Климент Охридски” дари на гимназията една своя картина, от която „лъхат емоции и искрени чувства” и остана възхитен от базата на училището, от художествените картини  по стените и естетическия усет към изкуството.

Директорът на димитровградската гимназия Снежана Симеонова изтъкна удоволствието си поради началото на едно ново сътрудничество с училище, което има сродни профили, както и голяма благодарност за посещението, за отправената покана и за прекрасното дарение, което ще увеличи колекцията художествени картини на гимназията.

 Д. Йеленков

Фото: Гимназия „Св.Св. Кирил и Методий

Текстът е част от проекта „Гражданско обслужване и малцинствена общност“, който е съфинансиран от Община Димитровград в рамките на медийния конкурс за 2017 г.

Становищата представени в медийния проект не отразяват становищата на органите, които определиха средства.

Napisao/la

Dijana Jelenkov rođena je 1988. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završila je u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja obrazovanje na Filozofskom fakultetu u Nišu (na osnovnim studijama Srbistike) i Novom Sadu (gde završava master studije na studijskom programu Srpska filologija: srpski jezik i lingvistika). A onda seda u voz i vraća se u Dimitrovgrad. Kako je uvek bila od one dece koja više vole da ispod drveta čitaju knjigu nego da igraju žmurke, odmalena se interesuje za književnost i jezik, i naročito za dijalekat svog kraja. Leksika govora Dimitrovgrada bila je i predmet njenog master rada – rečnika sa preko 2000 reči koje su u upotrebi u ovom lokalnom govoru. U slobodno vreme bavi se pisanjem (uglavnom proze, i povremeno poezije), i prevođenjem književnih tekstova sa bugarskog jezika na srpski (a kada joj dođe, i obrnuto). Nekada davno, radove iz oblasti dečjeg stvaralaštva objavljivala je u zborniku „Radovićev venac“, pesničkoj zbirci „Razigrani snovi“ i dečjem časopisu „Drugarče“. U novije vreme, neki od njenih tekstova pojavili su se u časopisu „Nedogledi“ Filozofskog fakulteta u Nišu, te u književnim časopisima „Trag“ i „Majdan“. 2015. i prva polovina 2016. godine bile su plodne za bujanje književničke sujete – donele su joj drugu nagradu na konkursu „Vojislav Despotov“ u Novom Sadu, treću na konkursu za satiričnu priču u okviru Nušićijade u Ivanjici, kao i mesto među tri nagrađene priče na konkursu magazina Crna ovca (blacksheep.rs); svojim pisanijima zauzela je prostor i u zborniku „Crte i reze 6“ (zbirci najboljih radova sa konkursa „Andra Gavrilović“ u Svilajncu), kao i u poetskom zborniku „Sinđelićeve čegarske vatre 26“ književnog udruženja Glas korena iz Niša. Njene kratke priče našle su se među izdvojenima i na naredna dva konkursa Crne ovce. Zajedno sa kolegom Ratkom Stavrovim i gospođicom Dorotejom Todorov objavila je prozno-poetsku zbirku "Dodir". Nije odolela ni iskušenju da se oproba kao novinar – na poziciji prevodioca i autora sarađivala je sa onlajn časopisom EMG magazin, a povremeno objavljuje tekstove i na portalu blacksheep.rs.

Bez komentara

Ostavi komentar