Dvadeseto jubilarno izdanje festivala „Gejzerske noći” od 26. jula do 2. avgusta u Sijarinskoj Banji

Od 26. jula do 2. avgusta u Sijarinskoj banji, opština Medveđa, biće održana jubilarna 20. po redu  manifestacija „Gejzerske noći“. Tokom trajanja festivala na programu će biti nastupi poznatih srpskih estradnih zvezda i kulturno umetničkih-društava sa juga Srbije. Takođe, u sklopu manifestacije biće održan „Izbor za Mis Gejzera“ i „Venčanje pod Gejzerom“.

Organizatori su se i ove godine potrudili da program festivala bude na visokom nivou.

„U zabavnom delu programa nastupiće naše poznate estradne zvezde kao što su Snežana Babić (26. jul), Biljana Jevtić (27. jul), Era Ojdanić (28. jul), Indi Aradinović (29. jul) i Miroslav Ilić (1. avgust). U kulturno-umetničkom delu programa 30. jula sa početkom od 20:30 časova nastupiće poznata vokalna formacija „Kipri“ iz Sofije, čiji je umetnički rukovodilac Ilijana Najdenova. Inače, „Kipri“ okuplja devojke i žene sa izuzetnim glasovnim sposobnostima, koje pevaju bugarsku izvornu muziku.

Pored gostiju iz susedne Bugarske u programu će učestvovati i kulturno-umetnička društva iz Gračanice, Bojnika, Medveđe, „Romska Suza“ iz Medveđe, duvački orkestri, guslari, frulaši, gajdaši, kao i izvođači izvornih i narodnih pesama sa juga Srbije. Festival se zatvara 2. avgusta, kada se održava Svetoilijski sabor. Očekujemo veliki broj posetilaca, koji će moći da uživaju u prelepom ambijentu banje“ – kaže za FAR Ljubiša Ristić, derektor Turističke organizacije opštine Medveđa.

Organizator manifestacije je TO opštine Medveđa i Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gejzer“ iz Sijarinske banje. Pokrovitelji festivala su Opština Medveđa i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

 A. Todorov

Foto: Fejsbuk stranica Kipri/Lj. Ristić

 

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar