a
 

VIDEO – Intervju: Todor Antov, dobitnik ovogodišnje opštinske nagrade u Dimitrovgradu

Dobitnik ovogodišnje opštinske nagrade u Dimitrovgradu, u vidu zlatnika, je diplomirani inženjer poljoprivrede Todor Antov iz Dimitrovgrada za zapažene rezultate u oblasti privrede i poljoprivrede.

Antov je diplomirao na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu na odseku prehrambena tehnologija. Od 1999. godine vlasnik je privatne pekare „Ogi“, a 2015. godine sa suprugom Slavicom Vasov u selu Smilovci osniva Pojoprivredno gazdinstvo „Todor Antov“. Ovo gazdinstvo se bavi tradicionalnom preradom voća, povrća i šumskih plodova i proizvodnjom ajvara, džemova, marmelada, voćnih sokova i sirupa.

Todoru Antovu nagrada je uručena na svečanoj sednici povodom Dana opštine Dimitrovgrad održanoj 21. septembra u prisustvu brojnih visokih zvanica iz Srbije i Bugarske.

Novinar: Petar Videnov

Snimatelj i montaža: Slaviša Milanov

Produkcija: Internet Portal Far, septembar 2017. god.

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar