Vučić i Borisov u telefonomskom razgovoru o nastavku saradnje u okviru Saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Vlade Republike Bugarske Bojkom Borisovom o nastavku saradnje u okviru Saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke, saopštila je Press služba predsednika Srbije.

Dvojica sagovornika su se saglasili da će sledeći sastanak Saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke početkom decembra u Beogradu, biti još jedna prilika da se više uradi na boljem povezivanju tih zemalja, kao i celog regiona, radi dobrobiti i ekonomskog napretka svih.

Predsednik Vučić je zahvalio premijeru Borisovu na snažnoj i kontinuiranoj podršci Bugarske evropskom putu Srbije. On je istakao da imamo velika očekivanja od bugarskog predsedavanja EU u prvoj polovini sledeće godine i izrazio nadu da će proširenje EU biti među prioritetima predsedavanja. Dvojica sagovornika su izrazili i važnost unapređenja vladavine prava, ne samo u svetlu ispunjavanja standarda EU i napretka na evropskom putu, nego i kao dobrog signala stranim investitorima u smislu stvaranja stabilnog poslovnog okruženja.

Predsednik Vučić i premijer Borisov razmotrili su napredak infrastrukturnih i energetskih projekata dveju zemalja, koji će pomoći agendu povezivanja u okviru Berlinskog procesa, kao što su autoput između Beograda i Sofije i gasni interkonektor. Oni su razmotrili i početak ozbiljnije saradnje u razvoju železničke pruge i saobraćaja između Srbije i Bugarske, navodi se u saopštenju.

Izvor: predsednik.rs

Foto: facebook Boyko Borissov (arhiva)

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar