Na teritoriji opštine Dimitrovgrad podeljeno 500 paketa u okviru programa pomoći Vlade Republike Srbije najugroženijim porodicama

Vlada Republike Srbije je u 2017. godini na inicijativu Crvenog krsta Srbije, a posredstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanaja obezbedila finansijska sredstva za nabavku artikala hrane i higijene u okviru programa pomoći najugroženijim porodicama u gradovima i opštinama u Srbiji. Pomoć je obezbeđena u vidu paketa koji sadrži  paket hrane, paket higijene i 10 kg brašna.

Crveni krst Srbije je dao okvirne kriterijume za primaoce paketa hrane, a to su ugrožene porodice iz udaljenih seoskih sredina, samohrana staračka domaćinstva, porodice na granici ostvarivanja prava socijalne zaštite, porodice sa više dece, porodice bez stalnih prihoda, korisnici novčane socijalne pomoći i porodice koje imaju invalidno dete, kaže za FAR Nikola Jordanov, predsednik Crvenog krsta Dimitrovgrad.

Na teritoriji dimitrovgradske opštine Crveni krst je podelio ukupno 500 paketa. Korisnicima novčane socijalne pomoći, jednokratne pomoći, tuđe nege i pomoći, kao i invalidnim licima (100% invaliditet)  podeljeno je 300, a u seoskim sredinama, tačnije samohranim staračkim domaćinstvima 200 paketa.

Broj dodeljenih paketa je manji u odnosu na potrebe ugroženog sloja stanovništva, tako da će u narednoj godini biti sagledani svi oni, koji sada nisu primili paket, a ispunjavali su sve uslove, ističe Jordanov.

 A. Todorov

Foto: Vesna Todorov/Aleksandar Todorov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar