U petak, 19. januara „Plivanje za Časni Bogojavljenski krst – Dimitrovgrad 2018“ kod Dvomostovlja – Učestvuje 9 takmičara

U petak, 19. januara na Bogojavljenje biće održana treća po redu tradicionalna manifestacija „Plivanje za Časni Bogojavljenski krst – Dimitrovgrad 2018”, a iz Sportsko turističkog centra „Caribrod“, glavnog organzatora događaja najavljuju učešće 9 takmičara. Smotra najhrabrijih plivača biće održana kod Dvomostovlja, na reci Nišavi sa početkom od 11:45 časova.

Plivanju za Časni krst prethodiće jutarnja liturgija u gradskoj crkvi u Dimitrovgradu, koja je zakazana za 08:30 sati, dok će okupljanje vernika i plivača ispred ovog duhovnog hrama početi u 11:00 časova. Litija do Dvomostovlja je u 11:15, a pola sata kasnije je centralni događaj, plivanje za Bogojavljenski krst.

Organizator ovogodišnje manifestacije je Ustanova za sport i turizam „Sportsko-turistički centar Caribrod“, uz podršku opštine Dimitrovgrad i gradske crkve „Rođenje Presvete Bogorodice“, a uz blagoslov jereja Siniše Buvača, paroha dimitrovgradskog.

 A. Todorov

Foto: Ivica Ivanov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar