Na hiljade turista posetilo Pirot – Posle „Egzita“ i „Guče“, „Sajam pirotske peglane kobasice“ u konkurenciji za treću turističku manifestaciju od nacionalnog značaja

Na hiljade turista iz zemlje i inostranstva, uglavnom iz susedne Bugarske posetilo je šesti po redu Sajam pirotske peglane kobasice, koji je proteklog vikenda održan u Pirotu. Pobednik ovogodišnje kulinarske manifestacije po kojoj je Pirot postao poznat širom Srbije je Goran Panić, iz ekipe “Murdža”. Drugo mesto osvojio je Dejan Đorđević iz ekipe “Zlatna potkovica DN”, a trećeplasiran je bio Milan Savić iz ekipe “MM”.

Panić je u izjavi za portal Pirotske vesti rekao da je ovo podneblje idealno za proizvodnju ovog mesnog delikatesa, kao i da se on pravljenjem kobasica bavi zadnjih sedam godina i dodao da je dobro da postoji ovaj sajam jer dosta ljudi dolazi i upoznaje Pirot preko ove gastro-turističke manifestacije i preko lepog ukusa.

Prilikom otvaranja sajma ministar poljoprivede Branislav Nedimović je u društvu gradonačelnika Pirota mr Vladana Vasića u svom obraćanju kazao da će Ministarstvo poljoprivrede podržati ovu manifestaciju koja ima veliku perspektivu, ali i dodao da je nakon Egzita i Guče, Sajam pirotske peglane kobasice u konkurenciji za treću turističku manifestaciju od nacionalnog značaja, zajedno sa Kupusijadom u Mrčajevcima, prenele su Pirotske vesti.

Osim peglane kobasice, posetioci su mogli da uživaju u ukusima vrhunskih vina, sireva, pirotskog kačkavalja, meda, kao i mnogih drugih proizvoda karakterističnih za pirotski kraj. a ujedno mogli su i da osete tradiciju, običaje i kulturu pirotske čaršije.

Organizatori sajma su Turistička organizacija Pirot uz pomoć Sportskog centra Pirot, Doma kulture, dok je pokrovitelj manifestacije Grad Pirot. Po tradiciji, organizaciju sajma, kao i mnogih drugih važnih dešavanja u Pirotu,  podržale su kompanije „Tigar tyres“ i „Dunav osiguranje“.

 А. Todorov (Izvor: Pirotske vesti.rs)

Foto: Aleksandar Ćirić / Pirotske vesti.rs

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar