a
 

Kadetska selekcija KK „Dimitrovgrad“ ostvarila treću prvenstvenu pobedu

Kadetska selekcija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“ savladala je sinoć u sportskoj hali u Dimitrovgradu vršnjake iz ekipe „Niša“ rezultatom 79:65 (22:11, 20:20, 27:17, 10:17), u 14. kolu Kvalitetne međuregionalne lige istočne i južne Srbije.

Ovo je izabranicima Tonija Aleksova treća prvenstvena pobeda i trenutno se nalaze u donjem delu tabele. U narednom kolu mladi dimitrovgradski košarkaši tokom predstojećeg vikenda gostuju ekipi „Naisusa“ iz Niša, koja ima skor od 4 pobede i 10 poraza.

 A. Todorov

Foto: Toni Aleksov

 

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar