VIDEO: Promocija knjige “Priča o početku”

Predstavljanje knjige “Priča o početku” u predvečerje najsvetlijeg hrišćanskog praznika privuklo je veliku pažnju javnosti. U caribrodskoj galeriji “Metodi Meta Petrov” uz performans, postavku ilustracija i prodajnu izložbu održana je promocija ove svojevrsne autobiografske strip-grafičke novele Milane i Nebojše Videnov. Oni su zapravo junaci – Gringa i Gringo, koji svoje čitaoce vode kroz magični svet umetnosti.

Istaknuta književnica Elizabeta Georgiev u ulozi moderatora i autorski tim knjige govorili su o svom početku i životnom putu od detinjstva do danas, o svojim različitostima, veštinama, stvaralaštvu, emocijama, o blistavim, lepim i tragičnim trenucima u životu, o porodici, prijateljima, ljubavi, ali i o svom brendu i planovima, spojivši dva stila umetničkog izražavanja u jednu celinu.

Milana i Nebojša su sestra i brat rodom iz Caribroda, koji su udruživši olovke, spojili razlike, preskočili granice i svoje znanje, iskustvo, lepu reč, kreativnost i maštu pretočili u funkciju pripovedanja, otkrivši sve čari čudesnog beskraja.

Milana je kreativna umetnica, grafički dizajner i fotoilustrator, a bavi se i animacijom. Nebojša je tim lider i ilustrator, a interesovanja su mu i nauka, umetnost, softveri, ples i mastilo Dok je Maringoo njihov kreativni svemir i upravo je u njemu iz srca olovke nastala prva njihova zajednička knjiga.

“Priča o početku” se na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga za decu i mlade u Bolonji našla na “Neverovatnoj polici za knjige” kao izuzetno kreativno i umetničko delo.

U okviru promocije ljubitelji pisane reči i umetnosti razgovarali su sa autorima i nabavili knjigu, koja bez sumnje, može biti najlepši poklon dragoj osobi ili biser koji će krasiti sopstvenu kućnu biblioteku.

Pogledajte reportažu sa ovog prazničnog kulturnog događaja.

Novinar: Petar Videnov
Snimatelji: Stefan Pavić / Mikica Kostov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
2024.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar