Misija OEBS-a u Srbiji podržava javnu diskusiju o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina

Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina čija je izrada predviđena Akcionim planom za ostvarivanje prava nacionalnih manjina, biće predstavljen na okruglom stolu u ponedeljak, 16. Aprila u 10:45 sati, u Klubu poslanika u Beogradu.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u partnerstvu sa Misijom OEBS-a u Srbiji organizovaće diskusiju kako bi se doprinelo unapređenju transparentnosti procesa izmene zakona i uključenosti relevatnih aktera u sam proces.

Kako saopštava Misija OEBS-a u Srbiji, učesnici skupa biće predstavnici državnih institucija, nacionalnih saveta nacionalnih manjina, organizacija civilnog društva, međunarodne zajednice i stručnjaci u oblasti prava nacionalnih manjina.

Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave, ambasador Andrea Oricio, šef Misije OEBS-a u Srbiji, Tim Kartrajt, šef misije Saveta Evrope u Beogradu, Milan Antonijević, direktor Komiteta pravnika za ljudska prava – YUCOM i Jene Hajnal, predsednik Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, govoriće na otvaranju okruglog stola.

Izvor: Misija OEBS-a u Srbiji

Foto: europa.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar