a
 

Opština Dimitrovgrad osvojila drugo mesto i novčanu nagradu u iznosu od 23.000 evra u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“

U cilju podizanja svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i ove godine organizovana je nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“. Organizator novog ciklusa je Vlada Republike Srbije, pod pokroviteljstvom premijerke Ane Brnabić, u saradnji sa NALED-om i privredom okupljenom u Savezu za fer konkurenciju.

Tokom trajanja nagradne igre, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i NALED u saradnji sa Poštom Srbije paralelno su organizovali i takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova.

U takmičarskoj grupi „Male lokalne samouprave“ Opština Dimitrovgrad osvojila je drugo mesto i novčanu nagradu u iznosu od 23.000 evra, a pomenuta sredstva biće utrošena na jedan od tri ponuđena predloga koji budu izglasali građani Dimitrovgrada, rekao je za FAR Boban Petrov, pomoćnik predsednika opštine.

Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave poslali smo tri predloga: jedan je Uređenje trga ispred Centra za kulturu, drugi Kupovina opreme za Osnovnu školu Hristo Botev i treći je Kupovina terenskog vozila za opštinsku upravu. Nakon njihove potvrde organizovaćemo glasanje, gde će građani moći da se izjasne koji će projekat podržati. Ovim putem zahvalio bih se svim građanima opštine Dimitrovgrad za učešće u ovoj nagradnoj igri. Takođe, zahvalio bih se i svim privrednicima i trgovinskim radnjama koje su izdale sve te račune i tako doprinele osvajanju drugog mesta i ovog novčanog iznosa, istakao je Petrov.

Nagradna igra „Uzmi račun i pobedi 2018“ organizovana je kroz dva kruga (mart-april) i završena je 5. maja. Ukupna vrednost nagradnog fonda za oba kruga nagradne igre iznosila je 257.230.048 dinara sa uračunatim PDV-om. Za vreme trajanja nagradne igre građani su poslali 107.322.950 fiskalnih računa i slipova. Podeljeno je 11 stanova, 100 automobila Fiat 500l Pop Star i 180 robnih vaučera vrednosti od 60.000 i 120.000 dinara.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

 

 

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar