Projekat „Uređenje platoa ispred Centra za kulturu“ dobio najviše glasova građana Dimitrovgrada

Od 7. do 15. juna građani Dimitrovgrada su glasali za izbor jednog od tri ponuđena projekta za koji će biti utrošeno 23.000 evra dobijenih u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“. Najviše glasova, ukupno 225 dobio je projekat „Uređenje platoa ispred Centra za kulturu“. Za predlog „Nabavka opreme za OŠ Hristo Botev“ glasalo je 218 građana, a najmanje glasova, 114, imao je predlog „Izgradnja košarkaškog igrališta u Sportskom centru Park“, rekao je za FAR Boban Petrov, pomoćnik predsednika opštine.

Petrov je istakao da će sva neophodna dokumentacija biti poslata na adresu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije i da u narednih 10 do 15 dana treba očekivati da opština Dimitrovgrad dobije saglasnost za realizaciju izabranog projekta.

On je takođe dodao da će nakon toga biti potpisan ugovor o dodeli sradstava između ministra i predsednika opštine Dimitrovgrad, kao i da će nakon njegovog potpisivanja biti izrađena tehnička dokumentacija i da će posle toga biti raspisan tender za izvođača radova.

Opština Dimitovgrad je u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi u kategoriji „Male lokalne samouprave“ zauzela drugo mesto. Organizator ovogodišnjeg ciklusa je Vlada Republike Srbije, pod pokroviteljstvom premijerke Ane Brnabić, u saradnji sa NALED-om i privredom okupljenom u Savezu za fer konkurenciju.

  A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Ostavi komentar