AMSS: Neispravno 28 odsto pregledanih vozila

Procenat neispravnih automobila ove godine, kao i prošle, ispod je trećine tehnički pregledanih vozila, pokazali su rezultati tradicionalne akcije “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”, koju organizuje Auto-moto savez Srbije, prenosi RTS.

Pred početak letnje sezone, od 11. do 16. juna, priliku da provere tehničku ispravnost automobila iskoristilo je oko 5.000 vozača, piše u saopštenju AMSS.

Precizira se da su rezultati pokazali da svega 28 odsto ima neku neispravnost.

Kako je utvrđeno, od neispravnih vozila čak 41 odsto ima problem sa kočionim sistemom, 12 odsto sa sistemom za upravljanje, a svetlosna signalizacija nije bila potpuno ispravna kod 34 odsto automobila.

Za besplatnu proveru tehničke ispravnosti najviše su bili zainteresovani vlasnici starijih automobila, koji već pretpostavljaju da postoji neka neispravnost na njihovom vozilu, dodaje se u saopštenju.

Tradicionalnu akciju besplatne provere tehničke ispravnosti “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo” AMSS organizuje u saradnji sa Upravom saobraćajne policije i uz podršku Asocijacije tehničkih pregleda vozila, dva puta godišnje.

Izvor: RTS / Tanjug

Foto: Petar Videnov

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar