a
 

Tokom vikenda udesi kod Gradinja i Velikog Jovanovca – 3. jula umereniji intenzitet saobraćaja

U dane vikenda u Pirotskom okrugu registrovane su se dve saobraćajne nezgode u kojima su pričinjene manje materijalne štete, saopštava Policijska uprava Pirot. Nezgode su se dogodile kod sela Gradinje na državnom putu drugog reda i kod sela Veliki Jovanovac.

Saobraćaj kroz Srbiju 3. jula je umerenijeg intenziteta u odnosu na prethodne dane, kažu u Auto-moto savezu Srbije. Više vozila ima na putevima koji vode ka letnjim turističkim destinacijama u Srbiji, ka Crnoj Gori, Bugarskoj i Makedoniji. Zbog radova na brojnim deonicama u Srbiji, vozačima se savetuje oprezna vožnja Ii poštovanje saobraćajne signalizacije uz držanje odstojanja između vozila.

P. Videnov (izvor: PU Pirot/Beta/AMSS)

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar