U toku završne pripreme za 55. Turnir u malom fudbalu „Dimitrovgrad 2018“

Pripreme za 55. izdanje Međunarodnog turnira u malom fudbalu „Dimitrovgrad 2018“ privode se kraju. Izvlačenje parova zakazano je za nedelju, 15. jul, dok će dan kasnije zvanično početi takmičarski deo u konkurenciji seniora i mlađih kategorija. Pojedinačna cena ulaznice je 50, dok je komplet za ceo turnir 300 dinara.

Seniorski deo turnira biće podeljen na dva dela pozivni i tradicionalni. U pozivnom turniru nadmetaće se 5, dok će u tradicionalnom nastupiti 20 ekipa. Sistem takmičenja u pozivnom delu turnira je ligaški, odnosno po sistemu svako sa svakim, dok će tradicionalni turnir biti podeljen na 4 grupe od po 5 timova, rekao je za portal FAR Vasil Andrejev, direktor „Sportsko turističkog centra Caribrod“.

„Nagradni fond za pozivni turnir iznosi 500.000 dinara. Nagrada za prvo mesto iznosi 270.000 dinara, za drugo 130.000, dok je za treće mesto obezbeđeno 100.000 dinara. Za tradicionalni turnir obezbeđena su ukupna novčana sredstva u iznosu od 240.000 dinara. Prvoplasiranoj ekipi pripašće 130.000, drugoplasiranoj 70.000 i trećeplasiranoj ekipi 40.000 dinara. Za mlađe i starije pionire obezbeđena je sportska oprema, dok je nagradni fond za veterane 100% od uplate prijavljenih ekipa“ – istakao je direktor STC – a.

Andrejev je takođe naglasio da će prvog dana turnira, pre odigravanja utakmica, u uvodnom polučasovnom programu nastupiti Kulturno – umetničko društvo „Dukat“ iz Pirota, kao i da će se poslednjeg dana turnira, pre početka finalnog susreta u seniorskoj konkurenciji, dimitrovgradskoj publici predstaviti Kulturno umetničko društvo iz susedne Bugarske. On je takođe dodao da je na jednoj od sednica Upravnog odbora Sportsko turističkog centra Caribrod doneta odluka o izradi monografije pod nazivom „Veliki majstori malog fudbala“ koja će biti posvećena istorijatu malog fudbala u Dimitrovgradu.

Organizator turnira je „Sportsko turistički centar Caribrod“, „Sportski savez Caribrod“ pod pokroviteljstvom opštine Dimitrovgrad. Medijski pokrovitelj ove tradicionalne sportske smotre je lokalna „Radio televizija Caribrod“.

U okviru „Caribrodskog sportskog leta“, 15. jula sa početkom od 19:00 časova, biće održan i 23. Međunarodni atletski miting za skakače, dok je za 26. jul od 21:00 čas u Sportskom centru „Park“ predviđen koncert rok grupe „Van Gogh“.

  A. Todorov

Foto: Arhiva FAR-a

Tekst je deo projekta „Demokratsko društvo – informisan građanin“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2018. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar