VIDEO: Završen 55. Turnir u malom fudbalu „Dimitrovgrad 2018“ – Hotel „Saks Balkan“ pobednik pozivnog, Hotel „Hepi“ tradicionalnog dela turnira

Utakmicama za prvo i treće mesto u konkurenciji mlađih, starijih pionira i seniora sinoć je završen 55. Međunarodni turnir u malom fudbalu „Dimitrovgrad 2018“. U finalu pozivnog dela turnira Hotel „Saks Balkan“ je slavio protiv „Evrogasa“ rezultatom 4:3 i na taj način poneo titulu najboljeg tima na turniru ove godine. U tradicionalnom turniru prvo mesto osvojila je ekipa Hotel „Hepi“ koja je u finalnom okršaju bila bolja rezultatom 5:2 od ekipe FK „Vladimir Durković – Pirotska mlekara Adelfi – Berilovac“.

Treće mesto u seniorskoj kokurenciji u pozivnom delu turnira osvojila je ekipa Stovarište „Stojanović“ nakon pobede nad domaćim sastavom Mlekara „Stara planina“ sa 3:2. U tradicionalnom delu treće mesto pripalo je ekipi Hotel „Dijanа“ koja je bila bolja od sofijskog „Uneksa“ rezultatom 6:2.

Prvoplasiranа ekipа u pozivnom delu turnira osvojila je novčanu nagradu u iznosu od 270.000, drugoplasirana 130.000, a trećeplasirana 100.000 dinara. U tradicionalnom delu najboljem timu je pripalo 130.000, vicešampionu 70.000, dok je za osvojeno treće mesto dodeljeno 40.000 dinara.

U mlađim kategorijama, prvo mesto kod mlađih pionira pripalo je ekipi „Radnički 2007 – Marmil trgovina“, drugo je osvojio „Balkanski 1“, a treće „Balkanski 2“. Kod starijih pionira najbolja je bila ekipa Studio „Mims i braćale“, dok su drugo i treće mesto zauzele ekipe UR „D-Dorm“, odnosno, „Radnički“ – Pirot.

Takođe, osim pehara i medalja pobednicima su na svečanoj ceremoniji zatvaranja turnira uručene i pojedinačne nagrade. Za najboljeg igrača u pozivnom turniru proglašen je Nikola Micić (Hotel „Saks Balkan“), najbolji strelac je Marko Ilić („Evrogas“), a laskavo priznanje najboljeg golmana poneo je Pavle Pavlović („Evrogas“).

U tradicionalnom delu turnira najbolji igrač je Nemanja Ivanov (Hotel „Hepi“). Nagrada za najboljeg strelca otišla je u ruke Davora Petrova (Hotel „Hepi“), dok je za najboljeg golmana proglašen Nemanja Đorđević (Hotel „Dijana“). Prizananje za najbolju fer plej ekipu dodeljeno je ekipi „Levskog“ iz Sofije.

Organizator ovogodišnjeg turnira je „Sportsko turistički centar Caribrod“, „Sportski savez Caribrod“ uz podršku opštine Dimitrovgrad. Medijski pokrovitelj je lokalna „Radio televizija Caribrod“.

  А. Todorov

Foto: Slaviša Milanov / Mikan Andreev

Tekst je deo projekta „Demokratsko društvo – informisan građanin“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2018. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar