Prvo venčanje na vodopadu Tupavica na Staroj planini

Stara planina je ovog leta epicentar mnogih dešavanja – od festivala staroplaninskih jela u Temskoj, preko prikazivanja filmova o njoj u selu Dojkinci i mnogobrojnih protesta za očuvanje prirode, do jednog, za ove krajeve, potpuno neuobičajenog događaja. 

Proteklog vikenda u samom srcu netaknute prirode naše stare lepotice, dvoje mladih krunisali su svoju ljubav brakom. Miloš i Angelina iz Mladenovca su svoje sudbonosno „da“ izgovorili pod slapovima jednog od najlepših vodopada u Srbiji i na  Balkanu -Tupavica.

Miloš i Angelina su članovi planinarskog kluba „Greben“ iz Mladenovca. Zaljubili su se u ovu planinsku lepoticu pre izvesnog vremena, kada je čast da ih provede kroz njene najskrivenije predele pripala Nenadu Stevanoviću, vodiču planinarskog kluba „Preslap“ iz Niša, koji je ujedno bio i kum na venčanju. Njihovu ljubav je proglašenjem braka krunisala Slađana Božilović, matičar iz Pirota. Ovo je bilo prvo venčanje u istoriji koje se odigralo ispred prelepe Tupavice.

Članovi planinarskog kluba „Greben“ i planinarskog društva „Preslap“ iskoristili su priliku da pruže otvorenu podršku borcima za zaštitu reka Stare planine tako što su se slikali ispred vodopada sa transparentom sa već nadaleko poznatim pozivom „Odbrani reke Stare planine“.

Andrijana Spasov

Fotо: Andrijana Spasov

Napisao/la
Latest comment
  • Divno….evo još malo kadrova sa ovog vodopada Tupavice uz zvuke juga sa harmonike Vlade Veselinovića iz Pirota “Tuga za jug” https://youtu.be/kG_1LJFGbi8

Ostavi komentar