Kopredsednik Euroregiona Nišava Vladica Tošić dobitnik prestižnog sertifikata

Grad Valpovo uz podršku grada Beli Manastir, R. Hrvatska, bio je od 12 do 14. novembra ove godine domaćin drugog dela Akademije za lidere prekogranične saradnje Saveta Evrope.

Tom prilikom Vladici Tošiću, kopredsedniku Euroregiona Nišava, uručen je prestižni sertifikat Saveta Evrope za uspešno zavšenu Akademiju za lidere prekogranične saradnje.

Sertifikat predstavlja još jednu potvrdu u nizu o uspešnom radu Euroregiona Nišava u promovisanju prekogranične, regionalne i transnacionalne institucionalne saradnje, kao i potvrdu liderske pozicije Grada Pirota u prekograničnoj saradnji.

Akademija za lidere je jedinstveni, interaktivni praktični program obuke i delovanja namenjen istaknutim liderima prekograničnih struktura saradnje, višim zvaničnicima i izabranim predstavnicima lokalnih samouprava.

Akademiju su realizovali Centar za ekspertizu za reformu lokalne samouprave Saveta Evrope i Centralnoevropska služba za prekogranične inicijative na Balkanu. Predavači na Akademiji, čiji je prvi deo uspešno realizovan u Somboru, bili su najistaknutiji međunarodni treneri Saveta Evrope.

Savet Evrope i Centralnoevropska služba za prekogranične inicijative na Balkanu tokom Akademije, podržali su inicijativu Grada Pirota i Euroregiona Nišava za formiranje EGTC-a EUROBALKAN, kao novog institucionalnog oblika prekogranične saradnje između Srbije, Bugarske i Rumunije.

  A. Todorov

Foto: Euroregion Nišava

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar