Međunarodni pozorišni festival „Balkan Teatar Fest“ od 3. do 14. decembra u Dimitrovgradu

Ove godine 14. po redu međunarodni pozorišni festival „Balkan Teatar Fest“ biće održan od 3. do 14. decembra u Centru za kulturu u Dimitrovgradu.

Povodom predstojećeg događaja ekipa portala FAR razgovarala je sa Delčom Gigovim, rukovodiocem pozorišta „Hristo Botev“ u Dimitrovgradu.

On je izjavio da će 3. decembra u 19:30 sati festival otvoriti dimitrovgradsko pozorište „Hristo Botev“ premijernim izvođenjem predstave „Mlaćenici i Plaćenici“ koju je režirala Biljana Radenković iz Niša. Autori predstave su M. Nedović i T. Milosavljević.

„Četiri pozorišta iz Srbije i tri iz susedne Bugarske odigraće ukupno 9 predstava. Pozorište „Iskri i sezoni“ iz Sofije predstaviće se dimitrovgradskoj publici 4. decembra sa komadom „Drugi medeni mesec“ koju je režirao Dimitar Stojanov. Dan kasnije, Narodno pozorište iz Pirota odigraće predstavu Slobodana Obradovića „To kod nas ne može da bude“ u režiji Isidore Goncić“ – istakao je Gigov.

Na repertoaru BTF-a će se naći još nekoliko pozorišnih komada. Narodno pozorište iz Kruševca i pozorište „Art tema“ iz Beograda predstaviće se 6. decembra domaćoj publici ostvarenjem koje su napisali Borislav Stanković i Dimitrije Kikanović „I svaki put kao da je prvi“, a kojeg je režirala Jovana Tomić. 11. decembra Narodno pozorište iz Niša odigraće predstavu „Žorž Danden“ u režiji Dragoslava Savića – Safe, dok će dan kasnije Narodno pozorište iz Sofije izvesti monodramu „Put ka Afroditi“ u režiji Bojke Velkov. Festival će biti zatvoren 14. decembra predstavom „Simulator za parenje“ Dramsko-lutkarskog pozorišta iz Vrace, koju je režirao Vencislav Arsenov.

U okviru festivala biće odigrane i dve dečije predstave koje će biti na repertoaru 5. i 11. decembra u 11:30 časova.

Na sceni će se prva naći predstava  „Ježeva kućica“ Pozorištanca „Zmaj“ iz Niša, koju je režirala Biljana Radenković, a nekoliko dana kasnije pozorište „Konstantin Kisimov“ iz Velikog Trnova izvešće komad „Pipi duga čarapa“ u režiji Stefana Metodieva.

Karte za ceo festival mogu se kupiti na blagajni Centru za kulturu u Dimitrovgradu po ceni od 800 dinara, dok je cena pojedinačne ulaznice 200 dinara.

Ulaz za dečije predstave je besplatan.

  Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Tekst je deo projekta „Demokratsko društvo – informisan građanin“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2018. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar