a
 

Sejdinović uplašen za sudbinu novinara – NUNS poziva na pomoć Milanu Jovanoviću

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović rekao da se boji za sudbinu novinara jer je nedavni napad na Milana Jovanovića signal da se ulazi u novu fazu nasilja u kojoj je moguće da će vrlo brzo biti ugroženi životi nekih novinara.

„Oni novinari koji ne promovišu nasilje zapravo su izloženi nasilju, a veoma često su i na meti svojih takozvanih kolega. Poslednji napad na novinara Milana Jovanovića… Plašim se da smo ušli u novi krug nasilja i plašim se da će vrlo brzo biti ugroženi životi nekih novinara i drugih ljudi”, precizirao je Sejdinović.

Sejdinović je ocenio i da se nasilje promoviše u medijima i postaje “kao neki vid zabave”.

„Sa samog vrha vlasti se neki novinar proglasi za neprijatelja, stranog špijuna, opozicionog aktivistu, a onda mediji bliski vlasti krenu da opširnije razradjuju te mehanizme nasilja, što se pretvori u fizičko nasilje“, kazao je Sejdinović.

U međuvremenu NUNS je pozvao svoje članove ali i ljude koji uviđaju kakvim problemima su novinari izloženi da se priključe akciji prikupljanja pomoći za Milana Jovanovića, novinara portala Žig Info, kome je prošle nedelje zapaljena kuća.

Milanu i njegovoj supruzi je potrebno sve – hrana, garderoba, krov nad glavom, navodi NUNS i dodaje da se pomoć može uplatiti preko platforme donacije.rs. ili na žiro račun: Primalac: Slavko Ćuruvija fondacija, Kursulina 7, Beograd, svrha plaćanja: Podrška Milanu Jovanoviću, šifra plaćanja: 287, broj računa: 160-491244-65 i poziv na broj: MJ2018.

Budimo solidarni, pomozimo kolegi u nevolji, stoji na kraju saopštenja Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

 Slobodan Aleksić (Izvor: Beta, NUNS)

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar