a
 

U subotu 19. januara „Plivanje za Časni Bogojavljenski krst” – prijavljeno 16 takmičara

U organizaciji Ustanove za sport i turizam „Sportsko turistički centar Caribrod“, uz podršku opštine Dimitrovgrad i gradske crkve „Rođenje Presvete Bogorodice“, u subotu, 19. januara, na Bogojavljenje sa početkom u 11:45 časova biće održana tradicionalna manifestacija „Plivanje za Časni Bogojavljenski krst”.

Za ovogodišnje nadmetanje prijavilo se 16 učesnika. Mesto održavanja ovog događaja biće na Dvomostovlju na reci Nišavi. Plivanju za Časni krst prethodiće jutarnja liturgija u gradskoj crkvi u Dimitrovgradu u 08:30. sati, kao i duhovno-kulturni program od 11:00 časova.

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar