a
 

КИЦ „Босилеград“ отбелязва 146-годишнината от гибелта на Левски

На 19 февруари, вторник, в Босилеград ще бъде отбелязана 146-годишнината от гибелта на Васил Левски – Апостола на свободата.

Възпоменателната церемония съвместно организират Столична община София, Културно-информационият център „Босилеград“ и Общобългарският комитет „Васил Левски“.

Събитието ще се състои в 12:00 часа в помещенията на КИЦ „Босилеград“.

This image has an empty alt attribute; its file name is 198-799x1024.jpg

А. Тодоров

Фото: bulgarianhistory.org

Плакат: КИЦ „Босилеград“

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar