Sportska hala u Bosilegradu i dalje nezavršena, Zaharijev obećava otvaranje ovog leta

Započeta pre više od 15 godina, sportska hala u Bosilegradu konačno bi mogla da se završi ove godine, a tender za preostale radove je raspisan. Procenjena vrednost je 7,6 miliona dinara bez PDV-a.

Najkasnije do 1. septembra 2023. godine, pa proleće 2024. godine, bile su najave predsednika Opštine Vladimira Zaharijeva da će se nakon skoro dve decenije završiti hala koju godinama isčekuju bosilegradski sportisti i đaci.

Poslednja je došla na zadnjoj sednici Skupštine.

“Sportska hala će verovatno biti otvorena u julu, uz veliki koncert” – rekao je Zaharijev.

U tenderskoj dokumentaciji piše da je zadnji izvođač radova odustao od izvođenja ugovorenih radova, pa se ovom nabavkom ugovaraju nezavršeni radovi kako bi hala, koju bi koristile i škole, mogla da se stavi u funkciju.

“Trenutna stepen izgrađenosti hale u građevinskom smislu je oko 90%. Zadnje izvedeni radovi su radovi na ugradnji poda i postavljanje opreme (koševi, golovi …)” – piše u dokumentaciji.

Među radovima koji su ostali traži se izrada kanala za odvodnjavanje atmosferske vode oko objekta, izrada strehe, montaža i postavljanje oluka, kao i postavljanje pločica na spoljnim i unutrašnjim stepenicama, bojenje zidova, plafona i drvenih greda.

Da bi hala, nakon 17 godina postala funkcionalna i počeli da je koriste bosilegradski učenici i sportisti, potrebno je i da se završe i drugi bravarski i izolaterski radovi, da se ugradi preostala sanitarija, da se završi radijatorsko grejanje i elektro instalacije, kao i klima.

Radovi su počeli 2007. godine, a da li će se završiti i 2024. godine ostaje da se vidi.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić arhiva

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar