a
 

Našenci“ portala FAR i Paulina Manov na „Danima bugarskog filma“ u Nišu

Epizoda iz serijala „Našenci“. posvećena glumici Paulini Manov i rađena u produkciji Internet portala FAR, biće prikazana u subotu 2. marta, drugog dana festivala „Dani bugarskog filma u Nišu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 581-1024x575.jpg

Tridesetpetominutna epizoda predstavlja svojevrsnu dokumentarnu ispovest poznate pozorišne i filmske glumice Pauline Manov u kojoj ona dobrim delom govori o uspomenama na svoje detinstvo provedeno u Dimitrovgradu.

ako nije rođena u tom gradu, Paulinu Manov mnogo toga, počev od roditelja i bake i deke vezuje za Dimitrovgrad. Tu je za vreme letnjih raspusta doživela mnoge važne stvari koje su kasnije odrededile njen život i karijeru.

This image has an empty alt attribute; its file name is 582-1024x768.jpg

Paulina Manov je čerka Vinkice Mitić, udate Manov i Vasila Manova Cike, koji su i sami kao članovi pionirskih rok grupa u Caribrodu obeležili lokalnu kulturnu scenu sedamdesetih prošlog veka.

TV serijal „Našenci“ producenta Petra Videnova govori o uspešnim ljudima iz sfere likovne umetnosti, muzike, pozorišta, filma i nauke, koji žive širom sveta, a u izradi serijala učestvovali su novinari, snimatelji, montažeri i grafički dizajneri portala FAR, koji prvog marta obeležava svoj treći rođendan.

This image has an empty alt attribute; its file name is 583-1024x768.jpg

„Dani bugarskog filma u Nišu održavaju se od 1. do 3. marta. Otvoriće ih film „Južni vetar“ reditelja Miloša Avramovića, a biće prikazani i filmovi „Čuvari kulturnog blaga“ reditelja Dragana Spasova i „Put u Jerusalim“ Ivana Ničeva.

„Dane bugarskog filma“ organizuju Konzulat Republike Bugarske u Nišu i Niški kulturni centar.

Slobodan Aleksić, Beograd
Foto: Internet portal FAR

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar